Au fost instruiți 21 de potențiali asistenți parentali profesioniști, din 10 raioane ale țării

Potrivit Breaking News, 21 de potențiali asistenți parentali profesioniști, din 10 raioane ale țării, au fost instruiți de CCF/HHC Moldova pentru încadrarea acestora în serviciul de...

Potrivit Breaking News, 21 de potențiali asistenți parentali profesioniști, din 10 raioane ale țării, au fost instruiți de CCF/HHC Moldova pentru încadrarea acestora în serviciul de asistență parentală profesionistă.

Au fost felicitați pentru curajul și dorința de a îmbrățișa cea mai nobilă profesie, cea de a fi mamă pentru copiii în situații de risc sau care au rămas fără grijă părintească.

Pentru copii în situație de risc sau rămași fără îngrijire părintească, serviciul de asistență parentală profesionistă este o salvare de a crește într-un mediu prietenos.

În primele luni de plasament în mediu familial, copii se recuperează aproape complet în toate aspectele de dezvoltare afectate de sistemul rezidențial. La moment, în Republica Moldova, activează 397 de asistenți parentali profesioniști, care îngrijesc 754 de copii.

In this article

Join the Conversation