Astăzi are loc prima şedinţă a Adunării interparlamentare Moldova, Georgia, Ucraina

O delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova, condusă de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, participă în perioada 5-7 octombrie, în Georgia, la sesiunea de inaugurare a Adunării interparlamentare...

O delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova, condusă de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, participă în perioada 5-7 octombrie, în Georgia, la sesiunea de inaugurare a Adunării interparlamentare Moldova, Georgia, Ucraina.

Potrivit Breaking News, asambleea va avea un statut consultativ și va facilita colaborarea pentru politici comune de securitate, implementarea reformelor și apropierea de Uniunea Europeană (UE), potrivit unui comunicat emis de Legislativ.

Printre prioritățile Adunării interparlamentare este promovarea activă a poziției celor trei state pe arena internațională și cooperarea împotriva dezinformării și propagandei.

La prima sesiune a Adunării interparlamentare Moldova, Georgia, Ucraina va fi dezbătută securitatea, inclusiv energetică, conflicte înghețate în zona Mării Negre, cooperarea cu UE. De asemenea, delegațiile celor trei parlamente vor face schimb de experiență în combaterea propagandei, dezinformării și a măsurilor împotriva războiului hibrid.

Inițiativa de creare a Adunării interparlamentare Moldova, Georgia, Ucraina a fost lansată la prima conferință interparlamentară de nivel înalt care a avut loc în luna martie, la Chișinău, atunci când cei trei președinți de legislative s-au angajat să-și unească eforturile pentru promovarea unor politici comune de apărare și securitate.

In this article

Join the Conversation