Acordul SUA-Rusia de încetare a focului în Siria a intrat în vigoare

Acordul americano-rus privind Siria, unde încetarea ostilităților a intrat în vigoare luni seară, ar putea fi "ultima șansă de a salva" această țară devastată de...

Acordul americano-rus privind Siria, unde încetarea ostilităților a intrat în vigoare luni seară, ar putea fi „ultima șansă de a salva” această țară devastată de război din 2011, a afirmat secretarul de stat american, John Kerry, citat de AFP.

„Credem că singura soluție realistă și posibilă a conflictului este în cele din urmă o soluție politică”, a declarat în fața presei șeful diplomației de la Washington, adăugând că este „prea devreme pentru atrage concluzii” în legătură cu armistițiul aplicat de numai câteva ore în Siria.

„Îndemn toate părțile să susțină soluția politică, pentru că aceasta poate fi ultima șansă pe care o avem de a salva Siria unită”, a pledat secretarul de stat american care în ultimele săptămâni a depus toate eforturile pentru a încerca să relanseze un proces diplomatic pentru Siria.

Armele au tăcut luni seară în Siria odată cu intrarea în vigoare a unui armistițiu inițiat de Moscova și Washington, o nouă încercare de a pune capăt unui război devastator care durează de peste cinci ani, scrie Agerpres.

Unul dintre capitolele acestui plan ruso-american se referă la chestiunile umanitare, iar John Kerry a cerut ca „asistența umanitară să înceapă să sosească” în zonele de conflict, în special în jurul Alepului, marele oraș simbol divizat și asediat în nordul Siriei.

In this article

Join the Conversation