Acordul între RM și Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor, prelungit cu cinci ani

Republica Moldova și Israel vor extinde perioada de valabilitate a Acordului bilateral cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor pentru o perioadă de cinci ani. Potrivit Breaking...

Republica Moldova și Israel vor extinde perioada de valabilitate a Acordului bilateral cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor pentru o perioadă de cinci ani.

Potrivit Breaking News, prelungirea a fost aprobată de Guvern, până la data de 5 ianuarie 2024, în contextul în care valabilitatea tratatului urmează să expire pe 5 ianuarie 2019.

 

Documentul permite asigurarea unui proces de angajare legal, echitabil și bine-informat pentru cetățenii Republicii Moldova, care muncesc în Israel, în domeniul construcțiilor.

 

Totodată, acesta prevede contracararea colectării de taxe ilegale pentru plasare în câmpul muncii pe teritoriul statului Israel.

 

Până în prezent, au fost organizate 12 etape de recrutare și angajare a cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul Statului Israel, reușindu-se organizarea angajării a 6082 de lucrători moldoveni, care activează, în baza unui contract individual de muncă, în peste 20 de companii israeliene.

 

 

In this article

Join the Conversation