„Buteliile cu gaz ar trebui interzise”. Ce spun inspectorii Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică

Instalarea detectoarelor speciale în blocurile care nu sunt conectate la sistemul de gaze naturale nu este cea mai eficientă măsură pentru a preveni tragediile. Părerile aparțin inspectorilor ...

Instalarea detectoarelor speciale în blocurile care nu sunt conectate la sistemul de gaze naturale nu este cea mai eficientă măsură pentru a preveni tragediile. Părerile aparțin inspectorilor  Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică și au fost făcute publice, în cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit Breaking News,  specialiştii spun că buteliile cu gaz ar trebui interzise. „Instalarea detectoarelor nu soluţionează problema. Chiar dacă ar exista un oarecare sistem de ventilare, acesta nu este calculat şi destinat pentru schimb de aer în încăperi”, a menţionat Vladimir Arion, inspector principal la Agenţia Supraveghere Tehnică.

De asemenea , fostul consilier municipal Oleg Cernei este de părere că două măsuri dure ar fi eficiente. „ Prima, să fie modificată hotărârea 191, prin care să fie interzisă folosirea acestor butelii în blocurile care nu dispun de sistem de gaze, pentru că nu există sistem de ventilare. Doi – este necesar ca Agenţia pentru Eficienţă Energetică să revină la acea reducere de 25 procente ca oamenii să fie motivaţi să renunţe la aceste butelii”, a declarat Cernei.

Amintim că patru persoane au decedat în urma unei explozii devastatoare, în seara zilei de 6 octombrie într-un bloc  de locuit, de pe bulevardul Moscovei din capitală. Autoritățile îndeamnă chișinăuienii să sesizeze cazurile privind pericolele de explozii și incendii.

In this article

Join the Conversation