1,4 tone de alcool, provenit din regiunea transnistreană, confiscat de vameşi

Două cazuri de comercializare ilegală a alcoolului etilic, adus din regiunea transnistreană prin ocolirea posturilor vamale interne de control, au fost prevenite de ofițerii Echipelor Mobile ale...

Două cazuri de comercializare ilegală a alcoolului etilic, adus din regiunea transnistreană prin ocolirea posturilor vamale interne de control, au fost prevenite de ofițerii Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal.

Potrivit Breaking News, prima reținere a fost operată în apropiere de localitatea Răzeni din raionul Ialoveni. Acționând în baza informațiilor operative deținute, inspectorii Echipelor Mobile au stopat o unitate de transport în care au depistat mai multe recipiente din plastic, care conțineau un lichid cu miros specific de alcool. Unitatea de transport a fost escortată la terminalul vamal Cricova, unde au fost numărate 40 de recipiente, care conțineau, în total, 800 de litri de alcool etilic.

 

Alți 600 de litri de alcool etilic au fost depistați de Echipele Mobile la intrarea în municipiul Chișinău. Șoferul de la volanul microbuzului nu a putut prezenta careva acte de proveniență, recunoscând că a eludat controlul vamal pentru a nu achita taxele prevăzute de legislația în vigoare.

 

Loturile au fost reținute pentru continuarea cercetărilor, iar șoferii sunt documentați pentru trafic ilicit cu produse alcoolice.

 

In this article

Join the Conversation