Valabilitatea pașapoartelor românești ar putea fi extinsă până la zece ani

Ministrul afacerilor interne al României, Carmen Dan, a spus duminică seară, 13 august, la postul de televiziune Antena că există o inițiativă legislativă de a prelungi valabilitatea...

Ministrul afacerilor interne al României, Carmen Dan, a spus duminică seară, 13 august, la postul de televiziune Antena că există o inițiativă legislativă de a prelungi valabilitatea pașapoartelor românești de la cinci la zece ani, notează IPN.

Carmen Dan a anunțat că se lucrează la extinderea valabilității pașaportului, dar în legătură cu cozile de la ghișee, nu se poate configura un sistem doar pentru valorile extreme, întrucât nu există personal și nici ghișee. Potrivit oficialului, în ultimele două-trei luni, numărul cererilor procesate pe zi este de 11-12 mii.

„Nu se poate dubla numărul de personal sau de ghișee. Nu putem configura un sistem doar pentru valorile extreme.(…) S-a prelungit programul de lucru. În acest domeniu nu ne-am permis să dăm concedii, se lucrează în zilele libere, în 16 județe și în București”, a mai spus ministrul roman al internelor.

In this article

Join the Conversation