Un nou scandal zguduie gigantul Volkswagen.

Consiliul firmei Volkswagen a cerut o investigație imediată pentru a afla persoana din companie care a comandat teste științifice în care maimuțele au fost expuse la vapori...

Consiliul firmei Volkswagen a cerut o investigație imediată pentru a afla persoana din companie care a comandat teste științifice în care maimuțele au fost expuse la vapori toxici de motorină, iar guvernul german a declarat că astfel de studii sunt nejustificate.

„Voi face tot posibilul pentru a asigura că această chestiune este investigată în detaliu”, a afirmat președintele consiliului de supraveghere al Volkswagen, Hans Dieter Poetsch, într-o declarație.

„Oricine este responsabil pentru acest lucru trebuie, desigur, să fie tras la răspundere”, a adăugat el.

Constructorii germani au folosit Grupul european de cercetare pentru mediu și sănătate în sectorul transporturilor, cunoscut și ca EUGT, pentru a comanda testele, a informat New York Times vineri.

Studiul, realizat în 2014, a fost conceput pentru a apăra motorina ca urmare a dezvăluirilor conform cărora fumul de gaze de eșapament al carburanților este cancerigen.

EUGT care a fost desfiinţat anul trecut.

EUGT primea toată finanțarea de la Volkswagen, precum și de la producătorii germani de automobile Daimler și BMW, a scris New York Times.

Anterior Volksvagen s-a confruntat cu un scandal cauzat de faptul că producătorul indica greşit datele cu privire la procentajul de substanţe nocive în gazele de eşapament.

In this article

Join the Conversation