Un minor prindea păsări în zona de frontieră

Polițiștii de frontieră au reținut un minor în sectorul de responsabilitate a SPF Brânza în timp ce-și verifica capcanele instalate cu scopul de a prinde păsări sălbatice în...

Polițiștii de frontieră au reținut un minor în sectorul de responsabilitate a SPF Brânza în timp ce-și verifica capcanele instalate cu scopul de a prinde păsări sălbatice în zona de protecție a Rezervației Științifică Prutul de Jos. Incidentul a fost semnalat și înregistrat în după amiaza zilei de ieri 9 ianuarie a. c., transmite Breaking News cu referire la democracy.md.

Originar din satul Văleni, raionul Cahul un tânăr în vârstă de 17 ani a fost observat de inspectorii PF cum își „inspecta” dispozitivele montate cu grijă printre copaci. Monitorizat câteva minute s-a constatat că băiatul avea intenția să mai instaleze câteva.

Reținut la fața locului, acesta și-a recunoscut dorința voluntară de a captura păsări sălbatice în scop personal.

Pentru că tânărul este minor a fost informat tutorele acestuia despre activitatea ilegală comisă. Acesta riscă o amendă contravențională de la 7 la 12 u.c. pentru aflarea în zona de frontieră fără permis. Ulterior au fost anunțați și reprezentanții Inspectoratului Ecologic de Stat pentru documentarea necesară.

In this article


Join the Conversation