UE va implementa în Moldova 7 proiecte Twinning în valoare de 7 mil. euro

Din septembrie 2017 Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova va implementa 7 proiecte Twinning noi, care fac parte din Planul anual de acțiuni Republica Moldova –...

Din septembrie 2017 Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova va implementa 7 proiecte Twinning noi, care fac parte din Planul anual de acțiuni Republica Moldova – Uniunea Europeană 2013.Valoarea totală a proiectelor constituie 6,85 milioane de euro. Alte două proiecte Twining sînt în proces de pregătire.
Acest fapt a fost menționat de Serviciul de presă al Guvernului Moldovei, care a menţionat că pînă în prezent Republica Moldova a beneficiat de 31 de proiecte Twinning, informează BreakingNews.md.

Asistența UE prin intermediul proiectelor Twinning contribuie la îndeplinirea obiectivelor stipulate în Acordul de asociere UE-RM, prin asigurarea resurselor financiare și intervențiilor de consolidare a capacităților instituționale pentru instituțiile cheie din Republica Moldova, necesare pentru a putea răspunde provocărilor legate de implementarea aquis-ului comunitar, în cadrul AA/DCFTA dintre RM şi UE.

In this article

Join the Conversation

3 comments

  1. Oleg       Răspunde

    Apoi cum sa intaleg UE vede in Moldova potential de parteneriat?

  2. Adevarul       Răspunde

    Iata ca europenii totusi au incredere in Guvernul de la Chisinau odata ce continua sa investeasca in dezvoltarea tarii. Oare pe cat de idioti se simt alt de Maia si Nastase care au declarat ca europenii n-are incredere in guvern?

  3. Efim       Răspunde

    Dar poze cu euro nu erau? Dar daca serios ma bucur sa vad asemenea noutati, rezulta ca Moldova a devenit un partener de nadejde. Si acum partenerii externi cu usurinta accepta sa ne sustina.