Trei cetățeni moldoveni, reținuți cu un mistreț vânat ilegal

Carnea de mistreț, un deliciu care i-a costat pe trei locuitori ai sat. Văleni, r-nul Cahul, un dosar penal. Persoanele sunt documentate de către polițiștii de frontieră pentru...

Carnea de mistreț, un deliciu care i-a costat pe trei locuitori ai sat. Văleni, r-nul Cahul, un dosar penal. Persoanele sunt documentate de către polițiștii de frontieră pentru vânat ilegal la frontieră și în zona Rezervației Științifice „Prutul de Jos”, transmite Breaking News cu referire la politics.md.

În după amiaza zilei de ieri, 2 ianuarie 2018, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Brânza, aflată în misiune de serviciu, a observat un mijloc de transport care se îndrepta dinspre linia de frontieră spre interiorul țării. La apropiere de calea ferată, care intersecta direcția de deplasare, mașina a staționat și au coborât trei persoane. Cele din urmă au scos din portbagajul autoturismului un mistreț înjunghiat și au pornit pe jos spre satul Văleni, iar mijlocul de transport și-a continuat deplasarea în direcția opusă.

În timpul intervenției patrulei Poliției de Frontieră, persoanele au abandonat mistrețul și toate obiectele deținute asupra lor, și au încercat să fugă de la fața locului. La scurt timp acestea au fost reținute și însoțite la sediul Sectorului pentru verificările de rigoare.

În cadrul audierii s-a confirmat identitatea a trei cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani, toți locuitori ai sat. Văleni, r-nul Cahul. Mai mult, doi dintre aceștia nu sunt la prima abatere de la lege, fiind reținuți în luna noiembrie 2018 la vânat ilegal în Rezervația Științifică „Prutul de Jos”.

Despre cazul dat au fost sesizate Inspectoratul Ecologic de Stat și ANSA, fiind prelevate probe pentru analize de laborator și pentru a exclude suspiciunea de pestă porcină. Totodată, ca urmare a cercetărilor s-a constatat că mistrețul a fost prins în laț și ulterior înjunghiat.

Polițiștii de frontieră au pornit dosar penal pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 233 al.1 CP al RM – vânatul ilegal, iar persoanele riscă o amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

 

In this article


Join the Conversation