Trei bănci din Moldova urmează să ajungă sub lupa BNM

Banca Naţională a Moldovei anunţă că în anul 2018 va finaliza procesul diagnosticării complexe a băncilor comerciale, ceea ce constituie o etapă crucială în decontaminarea sectorului bancar....

Banca Naţională a Moldovei anunţă că în anul 2018 va finaliza procesul diagnosticării complexe a băncilor comerciale, ceea ce constituie o etapă crucială în decontaminarea sectorului bancar. Astfel au mai rămas de verificat trei bănci cu capital străin.

„Procesul dat implică controale complexe în teren finalizate la cinci din cele șapte bănci care nu sunt filiale ale unor grupuri bancare străine”, se arată în Memorandumul suplimentar cu privire la politicile economice si financiare asumat de către Guvern şi BNM.

„Printre măsurile ulterioare de asigurare a respectării cerințelor față de bănci se numără: emiterea de dispoziții privind reclasificarea activelor, majorarea provizioanelor prudențiale la pierderile de la creditare, precum și îmbunătățirea aspectelor ce țin de guvernanță și managementul riscurilor. Toți administratorii vizați ai băncilor au fost sancționați și avertizați”, relevă documentul, citat de mold-street.com. 

Autorităţile susţin că în urma verificărilor s-a constatat că „toate băncile supuse controalelor respectă cerințele minime de reglementare”.

In this article

Join the Conversation