Tinerii PPEM au efectuat o vizită de lucru în Germania: „Berlinul este partenerul cheie în demersul nostru de integrare europeană”

Reprezentanții Tinerilor Partidului Popular European din Moldova, Ion Ranga și Gabriela Onofriciuc, s-au aflat timp de 5 zile într-o vizită de lucru la Berlin. Aceștia au avut...

Reprezentanții Tinerilor Partidului Popular European din Moldova, Ion Ranga și Gabriela Onofriciuc, s-au aflat timp de 5 zile într-o vizită de lucru la Berlin. Aceștia au avut o serie de întâlniri cu reprezentanți din conducerea Germaniei și au discutat despre necesitatea implicării întregii societăți în viața politică și civică a unui stat.

Tinerii popular europeni au remarcat și de această dată interesul autorităților germane de a sprijini Republica Moldova în procesul de apropiere de Uniunea Europeană. Potrivit Gabrielei Onofriciuc, secretar general al TPPEM, schimbul de idei cu decidenții germani a fost unul productiv, întrucât gazdele au manifestat un interes sporit față de realitățile de la Chișinău.

„Am avut un schimb de opinii inclusiv despre modalitățile de implicare în viața politică, cât și civică a tinerilor și a întregii societăți. Este de remarcat faptul că statul german și anume cei mai importanți actori ai acestuia, manifestă un interes sporit față de Republica Moldova și mereu vin cu expertiză și suport financiar substanțial”, a declarat Gabriela Onofriciuc.

Liderul TPPEM, Ion Ranga, a menționat că discuțiile cu oficialii germani au demonstrat că agenda Chișinăului privind parcursul european este în atenția Cancelariei și Parlamentului Federal german. De aceea, întrucât mai avem mult de lucru, este important ca Moldova să continue reformele pe care și le-a asumat, iar în acest proces este crucial ajutorul, dar și presiunea partenerilor noștri.

„Berlinul este partenerul cheie în demersul nostru de integrare europeană”, a punctat Ion Ranga.

De menționat că vizita tinerilor politicieni din Republica Moldova la Berlin a fost posibilă datorită suportului Fundației Konrad Adenauer. În cadrul programului au mai participat tineri politicieni de la PAS, Platforma DA și PLDM.

In this article

Join the Conversation