Teritoriul postului vamal Sculeni va fi extins cu 1,3 hectare

După cum informează Democracy.MD, cabinetul de miniștri a aprobat decizia de extindere a perimetrului de control din cadrul postului vamal Sculeni...

După cum informează Democracy.MD, cabinetul de miniștri a aprobat decizia de extindere a perimetrului de control din cadrul postului vamal Sculeni cu 1,3 hectare. Teritoriul alocat urmează să fie utilizat pentru suplimentarea pistelor de control. Decizia a fost necesară în condițiile în care postul vamal Sculeni este unul din cele mai aglomerate, fiind zilnic traversat de circa 2.000 de unități de transport, dintre care până la 350 sunt autocamioane.

„Demersurile de extindere a postului sunt corelate cu cele de implementare a proiectului de reabilitare a punctelor de trecere de pe segmentul de frontieră moldo-român  ”Sculeni-Sculeni”,  ”Leușeni-Albița” și ”Giurgiulești-Galați”. Amintim că proiectul urmează a fi implementat în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană cu un buget de 10 mln. euro, beneficiarii căruia sunt Agenția Națională de Administrare Fiscală din România – Lider de Proiect și Serviciul Vamal al Republicii Moldova – Partener”, se spune în comunicatul emis de Serviciul Vamal.

Potrivit instituției investițiile date sunt necesare pentru a asigura infrastructura necesară pentru deservirea fluxului în creștere a transportului care traversează acest post vamal și pentru evitarea aglomerărilor. Postul vamal Sculeni este unul din cele mai aglomerate. Zilnic frontierea este traversată de 2000 de autovehicule, dintre care 350 camioane.

„Prin aceste măsuri, Serviciul Vamal urmărește sporirea capacității de perfectare, iar în rezultat, accelerarea traficului transfrontalier de mărfuri și persoane, cu asigurarea concomitentă a rigorilor de control”, mai notează Serviciul Vamal.

In this article

Join the Conversation