Spălau bani la propriu, dar au fost prinși și arestați

Forțele de ordine au destructurat  o grupare infracțională  constituită  din șapte membri cu vârsta cuprinsă între 20 – 43 de ani, șase din ei originari din regiunea...

Forțele de ordine au destructurat  o grupare infracțională  constituită  din șapte membri cu vârsta cuprinsă între 20 – 43 de ani, șase din ei originari din regiunea de sud a țării, iar unul din Siria.

Poliția a stabilit că liderul grupului a pus la dispoziția membrilor grupării bani pentru a fi curățați de o substanță chimică, după care erau puși în circulație. Bancnotele erau obținute din spargeri de bancomate în spațiul UE.

Totodată, membrii grupului au a creat două laboratoare clandestine, în două apartamente închiriate de suspecți, unul dintre ei, originar din Siria, orașul Aleppo, având studii farmaceutice și cunoștințe în domeniul substanțelor chimice, împreună cu membrii grupului procurau și foloseau substanțe chimice pentru alterarea semnelor bănești.

Ca urmare a intervenției forțelor de ordine, la 23 ianuarie 2018, suspecții au fost reținuți în flagrant delict în timp ce curățeau bancnotele.

În urma percheziţiilor pe adresele de domiciliu din municipiul Chişinău, au fost depistate şi ridicate 17500 euro, bancnote cu nominalul de 10, 20 şi 50 euro, majoritatea bancnotelor fiind marcate cu o vopsea de culoare roşie.

O parte din bani erau deja spălați, iar suspecții au reușit să schimbe unele sume în altă valută, în Odesa și Chișinău.

Toți suspecții sunt arestați pe un termen de 30 de zile.

Acum, suspecții riscă termene de închisoare de la 3 la 15 ani.

In this article

Join the Conversation