Șoferii au blocat accesul pompierilor

Mulți șoferi aleg să parcheze mijloacele de transport în preajma clădirilor și blocurilor de locuit, blocând accesul pompierilor în caz de incendii. În acest sens, Inspectoratul General pentru...

Mulți șoferi aleg să parcheze mijloacele de transport în preajma clădirilor și blocurilor de locuit, blocând accesul pompierilor în caz de incendii.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a inițiat o acțiune are drept scop sensibilizarea șoferilor iresponsabili.

Pe parcursul a mai multor zile echipaje comune de pompieri și polițiști vin în curțile blocurilor de locuit și încercă să-și facă acces către scări, dar parcarea autovehiculelor îngreunează intervenția acestora.

Prima acțiune de preîntâmpinare a avut loc în sectorul Botanica al municipiului Chișinău, unde zeci de mașini au zădărnicit accesul echipajelor de urgență.

Pompierii și polițiștii au împărțit avertismente în preajma blocurilor din străzile Traian, Decebal, Cuza Vodă, Independenței, Valea Trandafirilor și  Burebista.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndemnă conducătorii auto să nu parcheze mașinile în imediată apropiere de blocuri și să asigure accesul deschis pentru intervenții. În caz contrar acțiunea serviciilor de urgență poate fi tergiversată, iar persoanele care au nevoie de ajutor sunt puse în dificultate. Acțiunea pompierilor va continua și în alte sectoare ale capitalei, dar și în alte orașe din țară

In this article

Join the Conversation