Silvia Radu vrea să mute piețele agricole din Chișinău. Unde v-or fi amplasate acestea

Toate piețele din Chișinau cu excepția Pieței Centrale ar putea fi strămutate în alte locații. Asta pentru că sunt amplasate pe terenuri private și nu municipale, iar...

Toate piețele din Chișinau cu excepția Pieței Centrale ar putea fi strămutate în alte locații. Asta pentru că sunt amplasate pe terenuri private și nu municipale, iar autoritățile nu mai vor să repete situația pieții de pe strada Bogdan Voievod când proprietarul terenului a anunțat că nu mai vrea să o găzduiască. Astfel, timp de două săptămâni, șeful Direcţiei Municipale Comerţ, Marcel Zambiţchi, trebuie să pregătească o concepție clară referitoare la amplasarea, pe viitor, a acestor spații comerciale, dar și despre modul în care vor funcţiona acestea.

Primărița Silvia Radu, consideră că, după realizarea acestui proiect, vor putea fi evitate situaţiile de genul celei create la piaţa de pe strada Bogdan Voievod, care urmează să fie închisă, pentru că propiretarul terenului a decis să-l valorifice în alt mod.

Suntem obligaţi să ne consultăm în acest caz şi cu cetăţenii care locuiesc în Chişinău şi oamenii o să înţeleagă ce se întâmplă. El o să ştie că piaţa lui este aici şi el trebuie să ştie că piaţa lui o să fie strămutată în altă zonă. Şi el trebuie să vadă, unde anume ca să meargă să zică: el e de acord sau nu-i de acord.

La rândul său, Marcel Zambiţchi a declarat că este nevoie de un studiu mai aprofundat al terenurilor disponibile și accesibilitatea acestora pentru locuitorii din zonele respective ale orașului.

Pentru aceasta este necesar de elaborate un stiudiu, pentru că pot să aibă doritori mulţi şi idei, dar oricum acest stiudiu ne va arăta în care locuri şi unde pot fi deschise.

Dar Silvia Radu vede lucrurile mult mai simplu. În opinia sa, este necesară doar o conlucrare mai strânsă cu preturile de sector şi Direcţia Arhitectură a Municipiului Chișinău, fără a realiza vreun studiu al spațiilor disponibile.

În prezent, în Chişinău activează 39 de pieţe, în care sunt aproximativ 14 mii de locuitori de comerţ. Dintre acestea, 17 piețe sunt mixte, şase – nealimentare, opt – de flori, cinci – de automobile şi piese de schimb, o piaţă de animale şi păsări, una – de construcţie şi una de second hand.

In this article

Join the Conversation