S-au scumpit țigările cu filtru

Veste proastă pentru fumători. Țigările cu filtru s-au scumpit din 1 ianuarie. Reglementarea vine drept urmare a majorării accizelor pentru producătorii de tutungerie. Potrivit acestora, din vară,...

Veste proastă pentru fumători. Țigările cu filtru s-au scumpit din 1 ianuarie. Reglementarea vine drept urmare a majorării accizelor pentru producătorii de tutungerie. Potrivit acestora, din vară, se vor scumpi şi ţigările fără filtru sau cu muştuc.

Astfel, un pachet de ţigări cu filtru, produse în Moldova sau de import, costă acum cel puţin 21 de lei sau cu 5 lei mai mult faţă de anul trecut. Țigările fără filtru se vor scumpi peste jumtate de an cu cel puţin 2 lei.

În urma scumpirii țigărilor, cel mai mare producător din țară prognozează, în 2018, reducerea cu 50 la sută a volumului de producție, față de anul precedent.

Proiectul privind majorarea preţurilor la ţigări a fost votat de Parlament în a doua lectură, în noiembrie 2017. Amintim că, în Republica Moldova, fumatul în public este interzis de pe data de 31 mai 2016.

In this article

Join the Conversation