Putin îi aduce un elogiu lui Kim Jong-un

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat despre liderul nord-coreean Kim Jong-Un că este un „politician absolut competent şi matur”. „Kim Jong-Un şi-a îndeplinit obiectivul strategic. Are un arsenal...

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat despre liderul nord-coreean Kim Jong-Un că este un „politician absolut competent şi matur”.

„Kim Jong-Un şi-a îndeplinit obiectivul strategic. Are un arsenal nuclear”, a declarat Putin presei. El a atras de asemenea atenţia că singura cale de denuclearizare a Peninsulei Coreene este prin dialog, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Coreea de Nord are o rachetă „cu o rază de până la 13.000 de kilometri, care poate atinge practic orice punct de pe glob – în orice caz, orice punct de pe teritoriul inamicului său probabil”, a spus Putin, conform agenţiei de presă oficiale TASS.

Rusia şi China menţin cele mai strânse relaţii diplomatice cu Coreea de Nord, în contextul în care Phenianul face cu regularitate schimb de ameninţări cu războiul nuclear cu Washingtonul.

In this article

Join the Conversation