Protest în fața Parlamentului împotriva ”Guvernului lockdown”

În fața clădirii Parlamentului țării are loc o acțiune de protest împotriva introducerii stării de urgență în Moldova. Deputații s-au întrunit joi în ședință plenară, în cadrul căreia...

În fața clădirii Parlamentului țării are loc o acțiune de protest împotriva introducerii stării de urgență în Moldova. Deputații s-au întrunit joi în ședință plenară, în cadrul căreia urmează să fie examinată chestiunea acordării votului de încredere Cabinetul ui de Miniștri condus de liderul PAS Igor Grosu.

În Programul candidatului la funcția de prim-ministru se spune, între altele, că dacă guvernul va fi confirmat, Cabinetul îi va solicita în cel mai scurt timp Parlamentului să declare starea de urgență pentru o perioadă de cel puțin 30 de zile, în conformitate cu decizia și recomandarea Consiliului Suprem de Securitate din 13 martie 2021. Această intenție a provocat nemulțumirea cetățenilor.

Parlamentul urma să examineze astăzi, printre alte chestiuni, programul și echipa candidatului la funcția de premier Igor Grosu, desemnat de președintele Maia Sandu. Deocamdată însă în Legislativ nu este cvorum pentru desfășurarea ședinței. Fracțiunea socialiștilor și platforma parlamentară Pentru Moldova au părăsit sala de ședințe a Parlamentului. Deputații au spus că nu vor participa la examinarea învestirii Guvernului Grosu și au ieșit din sala de plen. Aceștia au anunțat că vor reveni la examinarea altor subiecte incluse pe ordinea de zi. Astfel, Parlamentul va reveni în ședință după o pauză de o oră.

In this article