Președintele Dodon va fi suspendat temporar din funcție pentru a treia oară

Curtea Constituțională a constatat că refuzul repetat al șefului statului de a promulga legea anti-propagandă este contrară legii și a decis că prim-ministrul Republicii Moldova ori președintele...

Curtea Constituțională a constatat că refuzul repetat al șefului statului de a promulga legea anti-propagandă este contrară legii și a decis că prim-ministrul Republicii Moldova ori președintele Parlamenului să exercite temporar interimatul  funcției de președinte al Republicii Moldova pentru a semna decretul de promulgare a Legii nr. 257 cu privire la completarea Codului Audiovizualului al Republicii Moldova    

În sesizarea deputatului Partidului Democrat se menţionează că prin refuzul deliberat al preşedintelui Republicii Moldova de a executa obligaţia constituţională de promulgare a legii, care a fost votată repetat de către Parlament, a fost creat un blocaj instituţional.

Legea de modificare a Codului Audiovizualului, propusă de către deputaţii Partidului Democrat şi cei ai Grupului parlamentar Popular European din Republica Moldova, prevede interzicerea programelor de televiziune şi radio cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic altele decât cele produse în statele membre ale UE, SUA, Canada şi în statele care au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

In this article

Join the Conversation

1 comment

  1. Maxim       Răspunde

    Cred ca in Moldova majoritatea sunt deacord cu aceasta, Dodon nu merita a fi presedinte. Si totusi chiar daca el este presedinte este metoda de a promulga in locul lui legile si aceasta metoda s-a gasit.