Pavel Filip: Moldova va acorda toată susţinerea necesară pentru realizarea obiectivelor Organizației Națiunilor Unite

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit, la New York, cu Preşedintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite pentru sesiunea a 72-a, Miroslav Lajcak. Prim-ministrul l-a felicitat pe domnul Lajcak...

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit, la New York, cu Preşedintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite pentru sesiunea a 72-a, Miroslav Lajcak.
Prim-ministrul l-a felicitat pe domnul Lajcak cu ocazia alegerii sale în funcția de Președinte al Adunării Parlamentare și i-a urat succes în realizarea obiectivelor propuse. De asemenea, Pavel Filip a spus că Republica Moldova susține eforturile de reformare a organizației și de promovare a unor decizii care să servească interesul comun al umanității.

În cadrul dialogului, oficialii au făcut un schimb de opinii privind agenda sesiunii din acest an a Adunării Generale ONU. În context, Premierul Pavel Filip a reiterat solicitarea autorităților de la Chișinău de a include pe agenda de discuții a subiectului privind retragerea forțelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova. „Nu dorim politizarea acestei chestiuni, iar o dezbatere corectă și transparentă în cadrul Adunării Generale va contribui la găsirea unor soluții viabile pentru conflictul transnistrean”, a declarat Pavel Filip.

La rândul său, Preşedintele Adunării Generale a ONU pentru sesiunea a 72-a, Miroslav Lajcak, a vorbit despre prioritățile asistenței ONU, printre care: menținerea păcii, soluționarea problemei migraţiei, promovarea reformelor pentru asigurarea securității și a dezvoltării durabile. Premierul Pavel Filip a spus că aceste scopuri sunt foarte importante pentru țara noastră și a dat asigurări că Republica Moldova va acorda toată susţinerea necesară pentru realizarea acestora.

In this article

Join the Conversation

2 comments

  1. Valeriu       Răspunde

    Nu stiu ce sustinere poate oferi Moldova, dar stiu ca noi avem mare nevoie de sustinerea ONU si Filip trebuie sa faca tot posibilul ca sa o obtina.

  2. Aurel       Răspunde

    Dacă îi reușește lui Filip să convingă cît mai mulți parteneri externi și să primească un răspuns pozitiv de la ONU privind retragere truplor rusești de pe teritoriul nostru, ar fi ce mai mare realizare în toți acești 25 de ani de independență a RM, asta ar însemna un început de rezolvare a conflictului.