Pavel Filip, în vizită la Punctul vamal Leușeni.

Prim-ministrul Pavel Filip a efectuat miercuri seara o vizită inopinată la Punctul vamal de trecere a frontierei de stat Leușeni. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului,...

Prim-ministrul Pavel Filip a efectuat miercuri seara o vizită inopinată la Punctul vamal de trecere a frontierei de stat Leușeni. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, prmierul a vrut să verifice cum stau lucrurile în punctele de traversare a hotarelor țării în perioada sărbătorilor de iarnă, când crește semnificativ fluxul de persoane care intră și ies din Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor și a inspectării proceselor, au fost identificate mai multe constrângeri, printre care: activitățile improprii efectuate de angajații punctului vamal, necesitatea optimizării procedurilor de verificare, blocarea frecventă a softului, numărul insuficient de lucrători și alte aspecte organizaționale. Rezolvarea acestor probleme ar permite traversarea mai operativă a frontierei și ar reduce esențial rândurile în vamă.

Prim-ministrul a declarat că va efectua vizite inopinate și în alte puncte vamale de trecere pentru a identifica cele mai bune soluții pentru depășirea problemelor existente și asigurarea unei traversări a frontierei cât mai rapide.

In this article

Join the Conversation

1 comment

  1. Marin       Răspunde

    Timpul e prețios, de asta trebuie o atitudine mai buna fata de cei care vin acasa de sărbători!
    Chiar daca vama aduce in bugetul statului sume imense, nu trebuie de lasat din capul lor !