Parlamentul European a votat: R. Moldova va primi ajutorul financiar de 100 milioane de euro

Parlamentul European a aprobat acordarea ajutorului de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova, cu 575 de voturi pro, 76 împotrivă și 46 de abțineri. Decizia a...

Parlamentul European a aprobat acordarea ajutorului de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova, cu 575 de voturi pro, 76 împotrivă și 46 de abțineri. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Legislativului de la Strasbourg.

Asistența financiară de 100 de milioane de euro a fost convenită la începutul anului curent. Din aceasta, 60 de milioane reprezintă împrumut, iar 40 de milioane – grant, pentru anii 2017-2018.

Anterior, mai mulți lideri de opinie au mers în repetate rânduri la Bruxelles pentru a convinge deputații europeni să nu voteze acordarea acestui ajutor financiar. Liderul Platformei DA a fost la Strasbourg ieri și a sugerat europarlamentarilor să condiționeze acordarea celor 100 mln de euro de modificarea sistemului electoral.

In this article

Join the Conversation

1 comment

  1. Andrei       Răspunde

    am fost plăcut surprins să văd această decizie, încercările Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase de a bloca finanțarea nici de această dată nu au mers, și asta mă bucură dublu