Moscova rămâne în alertă maximă după furtuna soldată cu 15 morți

Autoritățile din Moscova mențin miercuri alerta în capitală și împrejurimi după furtuna violentă de luni și rafalele de vînt în care și-au pierdut viața 15 persoane și...

Autoritățile din Moscova mențin miercuri alerta în capitală și împrejurimi după furtuna violentă de luni și rafalele de vînt în care și-au pierdut viața 15 persoane și alte 200 au fost rănite, relatează EFE, preluată de BreakingNews.

Centrul de Meteorologie din Rusia a declarat cod galben de alertă pentru ziua de miercuri cînd se prognozează din nou vreme rea în capitala rusă.

Furtuna a doborît și dezrădăcinat mai multe mii de arbori și a avariat sute de structuri la Moscova și în regiune.

Vîntul cu viteze de pînă la 22 de metri pe secundă, însoțit de o ploaie puternică, a provocat întîrzieri în aeroporturile din Moscova, iar trenul expres care asigură legătura cu cel de la Vnukovo și-a întrerupt serviciul din cauza unui arbore căzut pe calea ferată.

Serviciul meteo a avertizat că furtuna s-ar putea repeta la 1 iunie.

Președintele rus, Vladimir Putin, a transmis marți condoleanțe familiilor victimelor care au pierit ca urmare a furtunii și a urat însănătoșire grabnică tuturor celor răniți, dintre care peste 100 sînt internați în spitale.

In this article

Join the Conversation