Moldova face parte din zona în care smartophone-urile sunt cele mai populare

Cunoscuta companie de cercetare de piaţă GfK a publicat o analiză referitoare la evoluţia vânzărilor de smartphone-uri în 2017. Conform datelor furnizate de companie, anul trecut au...

Cunoscuta companie de cercetare de piaţă GfK a publicat o analiză referitoare la evoluţia vânzărilor de smartphone-uri în 2017. Conform datelor furnizate de companie, anul trecut au fost comercializate la nivel mondial 1.46 miliarde de telefoane inteligente, adică un plus de 3% comparativ cu 2016.

Chiar dacă este una dintre cele mai mici regiuni analizate, Europa Centrală şi de Est a avut o creştere de 9%, de la 78 milioane unităţi în 2016, la 85.2 milioane unităţi în 2017. Această creştere situează regiunea din care face parte şi România pe primul loc în top, la o distanţă foarte mică de America Latină.

Cele mai multe smartphone-uri se vând în China (454.4 milioane unităţi anul trecut), chiar dacă ultimul trimestru a adus pentru prima oară în istorie o scădere a numărului de device-uri vândute. La mare distanţă se situează ţările emergente din Asia (232.7 milioane unităţi) şi America de Nord (201.3 milioane unităţi).

In this article

Join the Conversation