Ministrul Tudor Ulianovschi a avut o discuţie cu Secretarul General al OSCE Thomas Greminger

În marja Conferinţei pe probleme de securitate de la Munchen care a avut loc în zilele de 16-18 februarie, Ministrul  Afacerilor Externe şi Integrării Europene Tudor Ulianovschi ...

În marja Conferinţei pe probleme de securitate de la Munchen care a avut loc în zilele de 16-18 februarie, Ministrul  Afacerilor Externe şi Integrării Europene Tudor Ulianovschi  a avut o discuţie cu Secretarul General al OSCE, Ambasadorul Thomas Greminger.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii pe teme de actualitate și de interes prioritar pentru Republica Moldova, inclusiv problematica reglementării conflictului transnistrean și consolidarea mandatului OSCE în Republica Moldova. Demnitarii au reflectat asupra modalităților concrete de a avansa pe dinamica dosarului transnistrean, în măsura angajamentelor părţilor implicate în dialog.

De asemenea, Ministrul Ulianovschi a subliniat atenția prioritară pe care Republica Moldova o acordă retragerii trupelor ruse şi muniţiilor dislocate în stânga Nistrului, notând importanţa sprijinului Organizației în acest sens.

In this article

Join the Conversation

2 comments

  1. Dorin       Răspunde

    Nu s-a gresit cind s-a numit Ulianovschi ministru de externe. Vad ca omul s-a pus pe lucru si se pare ca stie ce face.

  2. Spencer       Răspunde

    Aici, în astfel de momente se și simte diferența covârșitoare dintre președinție și guvern, căci ministrul nostru de externe se axează clar și abordează corect problemele noastre de securitate, stabilind corect prioritățile pentru rezolvarea lor, în comun acord cu oficialii europeni, în timp ce același președinte Dodon, îi de ajuns sp viziteze odată Tiraspolul că dânsul deja mai nu recunoaște independența Transinistriei, ceea ce reprezintă cel mai clar și veridic atentat asupra securității naționale.