Ministrul Afacerilor Interne: Combaterea traficului de ființe umane

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a prezidat Ședința Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane (CN CTFU), care a avut loc astăzi, 13 decembrie 2018 și la...

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a prezidat Ședința Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane (CN CTFU), care a avut loc astăzi, 13 decembrie 2018 și la care au mai participat secretari de stat și specialiști din cadrul ministerelor, reprezentanți din cadrul Ambasadei SUA și cei ai organizațiilor nonguvernamental, transmite Breaking News.

Ministrul a adus la cunoștință despre agenda ședinței și a vorbit despre faptul că structurile responsabile de combaterea TFU din cadrul Ministerului în comun cu alte autorități au depus și în acest an maxim efort și au reușit să obțină rezultate bune, care sunt reflectate și în analizele prezentate în cadrul ședinței de astăzi.

Noul secretar al Direcției secretariate permanente a Cancelariei de Stat, a făcut o prezentare a noii subdiviziuni care va asigura Secretariatul Permanent al Comitetului național pentru combaterea TFU, misiunea și atribuțiile care țin nemijlocit de prevenirea și combaterea traficului de ființe umane și obiectivele planificate.

Șeful Centrului pentru combaterea traficului de persoane, Lilian Levandovschi a vorbit despre tendințele, progresele și provocările în domeniul traficului de ființe umane, pentru anul 2018. Astfel, conform datelor, pe parcursul anului 2018 au fost inițiate 170 cauze penale pentru trafic de persoane: 62 din ele pentru trafic de copii.

Astfel, au fost trecute în revistă acțiunile realizate pe parcursul anului 2018 și au fost punctate unele obiective pentru următoarea perioadă. Totodată, participanții au reiterat necesitatea consolidării în continuare a eforturilor în acest domeniu, pentru diminuarea pericolelor existente.

In this article


Join the Conversation