Ministerul Economiei a fost acționat în judecată

Centrul de Politici și Reforme (CPR) a acționat în judecată Ministerul Economiei, invocînd că i-a fost îngrădit accesul la informație, comunică Democracy.md.Membrii ONG-ului susțin că Ministerul Economiei...

Centrul de Politici și Reforme (CPR) a acționat în judecată Ministerul Economiei, invocînd că i-a fost îngrădit accesul la informație, comunică Democracy.md.Membrii ONG-ului susțin că Ministerul Economiei a refuzat să ofere informații cu privire la privatizarea hotelului „Codru”, în perioada în care Igor Dodon deținea funcția de ministru al Economiei. Potrivit instituției, privatizarea hotelului „Codru”, în urma căreia statul ar fi fost prejudiciat cu 16 milioane de euro, rămîne un mister chiar și după aproape zece ani.
CPR mai afirmă că nici Președinția Republicii Moldova, nici Guvernul, și nici Ministerul Economiei nu au oferit informații solicitate la acest subiect.

„Am cerut să ni se ofere informația referitoare la indicațiile date de Igor Dodon în calitate de ministru al Economiei subalternilor săi, inclusiv șefului Agenției Proprietății Publice, aflat în subordinea lui directă, instituție responsabilă de administrarea proprietății statului; să ni se ofere informația privind instituțiile de drept sesizate și solicitările propriu-zise, unde au fost expuse suspiciunile concrete despre neregularitățile din procesul de privatizare a Hotelului ”Codru”; să se dispună publicarea scrisorii semnate de către ministrul Economiei și prim-ministrul de atunci către președintele Voronin”, susțin membrii CPR.

Reprezentanții organizației mai afirmă că răspunsul Ministerului Economiei la scrisoarea adresată a fost unul formal, scrisă într-un limbaj birocratic, „care denotă cum instituțiile statului depun toate eforturile pentru a îngrădi accesul la informație”.

„La solicitarea de mai sus, Ministerul Economiei a răspuns cu o scrisoare formală. Limbajul birocratic în care răspund instituțiile noastre celor mai incomode solicitări de informații devine intolerabil și este o dovadă în sine cum instituțiile statului depun toate eforturile pentru a îngrădi accesul la informație”, mai menționează reprezentanții CPR.

Conducerea Ministerului Economiei nu a comentat deocamdată acuzațiile ce i se aduc.

In this article

Join the Conversation

3 comments

  1. Andrian       Răspunde

    Pai sa se ocupe autoritatile responsabile de problema data.

  2. Victor       Răspunde

    Văd că prin toate metodele încearcă să descriditeze imaginea lui Plahotniuc, ba cazul lui Brăguță, ba aista, și cel mai trist – sunt limitați extrem în idei.

  3. Petre       Răspunde

    O intrebare, daca a avut loc privatizarea in 2008, de ce abia acum s-au trezit voiniciii lui Alaiba? Acum ii arde mai tare si joaca cartea asta?