Liderul opoziţiei din Rusia Alexei Navalnîi, eliberat din arest

Liderul opoziţiei din Rusia Alexei Navalnîi, a fost eliberat din arestul Poliţiei, după ce a fost reţinut pe motiv că a participat la protestele neautorizate ce au...

Liderul opoziţiei din Rusia Alexei Navalnîi, a fost eliberat din arestul Poliţiei, după ce a fost reţinut pe motiv că a participat la protestele neautorizate ce au avut loc, duminică, la Moscova, a anunţat avocatul acestuia. Totuși, Navalnîi va trebui să se prezinte în faţa unei instanţe, pentru a motiva participarea sa la proteste.

Avocatul lui Navalnîi, Olga Mihailova, a declarat că clientul său a fost eliberat din arestul Poliţiei, însă va trebui să se prezinte în faţa unei instanţe, pentru a motiva participarea sa la protestele neautorizate ce au avut loc duminică în capitala Rusiei.

Dacă va fi găsit vinovat de încălcarea legii privind desfăşurarea protestelor, Navalnîi ar urma să execute 30 de zile de închisoare. În luna octombrie, liderul opoziţiei din Rusia, a fost eliberat din închisoare, după ce a ispăşit o pedeapsă de 20 de zile pentru organizarea unui protest neautorizat.

El a mai fost încarcerat de două ori în 2017, câte 15 şi 25 de zile, după ce a organizat mitinguri împotriva corupţiei.

Amintim că, la îndemnul lui Alexei Navalnîi, aproximativ 5.000 de oameni au participat, duminică, la un protest, în Moscova, împotriva regimului condus de Vladimir Putin, făcând apel către alegători să boicoteze alegerile prezidenţiale, care vor avea loc pe 18 martie.

In this article

Join the Conversation