Liderul de la Tiraspol îl acuză pe preşedintele Igor Dodon că discreditează Transnistria în faţa Rusiei

Vadim Krasnoselski, liderul regimului separatist de la Tiraspol, l-a acuzat preşedintele moldovean Igor Dodon de ostilitate faţă de regiunea transnistreană, menţionând că Dodon ar discredita Transnistria în...

Vadim Krasnoselski, liderul regimului separatist de la Tiraspol, l-a acuzat preşedintele moldovean Igor Dodon de ostilitate faţă de regiunea transnistreană, menţionând că Dodon ar discredita Transnistria în faţa Rusiei, informează site-ul postului Radio Chişinău.

„Trebuie să înţelegem clar în interesele cui joacă unii şi să urmărim ce se întâmplă în statul vecin. După cum văd eu: anumite forţe prooccidentale tensionează situaţia dintre Moldova şi Federaţia Rusă. Domnul Dodon discreditează Transnistria în faţa Rusiei, acuzându-ne de furt, de regim oligarhic şi de alte păcate de moarte. Şi, în general, se constată că ei îndeplinesc aceeaşi sarcină: de a rupe legăturile cu Rusia atât în Moldova, cât şi în Transnistria”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Liderul de la Tiraspol a mai declarat că în opinia sa Igor Dodon „a evitat în mod deliberat responsabilitatea şi continuarea dialogului” între Republica Moldova şi regiuna Transnistria.

De asemenea, sunt puţin credibile şi declaraţiile lui Igor Dodon cu privire la statutul de neutralitate al Republicii Moldova, crede liderul transnistrean. „În spatele frazelor frumoase despre statutul neutru se ascunde eliminarea prezentei militare ruse de pe acest teritoriu”, susţine Krasnoselski.

In this article

Join the Conversation