Iurie Leancă: Alexandru Moșanu a fost și va rămâne o personalitate de marcă în istoria țării noastre

Câteva sute de oameni, inclusiv vicepreședinții Parlamentului Iurie Leancă și Vladimir Vitiuc, Prim-ministrul Pavel Filip, deputați, miniștri, diplomați, foști și actuali demnitari de stat, precum și oameni...

Câteva sute de oameni, inclusiv vicepreședinții Parlamentului Iurie Leancă și Vladimir Vitiuc, Prim-ministrul Pavel Filip, deputați, miniștri, diplomați, foști și actuali demnitari de stat, precum și oameni de cultură și din mediul academic au venit astăzi să-și ia rămas bun de la primul președinte al Parlamentului Alexandru Moșanu.

”De astăzi, am devenit mai săraci după pierderea unui mare intelectual și în egală măsură a unui om de stat care a iubit Republica Moldova. Alexandru Moșanu a fost și va rămâne o personalitate de marcă în istoria țării noastre”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Iurie Leancă la mitingul IN MEMORIAM de la Palatul Republicii unde a avut loc ceremonia funerară de rămas bun a primului președinte al Parlamentului.

Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a declarat că astăzi petrecem pe ultimul drum o personalitate și un mare patriot care și-a consacrat întreaga viață și activitate Republicii Moldova.

”Modelul de viață al dascălului meu iubit, Alexandru Moșanu mi-a servit exemplu de urmat. Îl respect, în special, pentru modestia, dârzenia și cumsecădenia care a avut-o pe parcursul întregii vieți”, a spus ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Discursuri funerare au rostit și Nicolae Dabija, Vasile Nedelciuc și Ion Varta.

În aceste momente cortegiul funerar se deplasează spre Monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt, unde la 13.30 va avea loc un miting cu participarea lui Mihai Cimpoi. De aici cortegiul funerar se va deplasa spre cimitirul central Armenesc, unde va avea loc un miting funerar la care vor participa Valeriu Matei, Vladimir Beșleagă, Ion Eremia, Gheorghe Negru.

Primul preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Moşanu s-a stins din viaţă în seara de 7 decembrie, la vârsta de 85 de ani. A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova între anii 1990 şi 1998 şi a ocupat funcţia de preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, în perioada  septembrie 1990 – februarie 1993.

In this article

Join the Conversation