Ilan Șor: cineva încearcă să mă facă “țapul ispășitor” în cazul “miliardului”

În cadrul întrevederii cu membrii și simpatizanții Partidului “ȘOR”, liderul Ilan Șor a făcut o serie de declarații politice importante. În special, el a făcut apel către...

În cadrul întrevederii cu membrii și simpatizanții Partidului “ȘOR”, liderul Ilan Șor a făcut o serie de declarații politice importante. În special, el a făcut apel către membrii partidului să se implice activ în munca de pregătire a alegerilor parlamentare și de implementare a propriului program de guvernare a țării. În opinia lui Ilan ȘOR, acest program se va baza pe experiența de succes acumulată de echipa sa în perioada de administrare a orașului.

Cu referire la necesitatea extinderii programelor și proiectelor, care s-au bucurat de succes la Orhei, liderul Partidului “ȘOR” a remarcat că formațiunea are propriul său program complex, care răspunde celor mai stringente probleme ale țării și ale societății. Mai mult, Partidul vine cu propriile soluții pentru cele mai acute probleme.
Printre prioritățile principale, Ilan Șor a menționat că principalul obiectiv al programului politic va fi axat pe lupta împotriva corupției. În special, Ilan ȘOR a menționat:

„Desigur, preocuparea noastră principală va fi eradicarea corupției! Mulți vorbesc despre lupta împotriva corupției. Dar puțini sunt cei care sunt dispuși să meargă până la capăt.
Eu, personal, am devenit primul care a declarat oficial despre faptele de corupție în cele mai înalte eșaloane ale puterii. Cazul bancar, falimentul instituțiilor financiare, sunt tocmai rezultatul manifestării corupției în rândurile celor mai înalți funcționari, inclusiv Prim-Ministrul, și oamenii de afaceri apropiați acestuia. Aceste acțiuni factologice le-am relatat organelor de anchetă şi societăţii. Din păcate, acest lucru mi-a creat un șir de probleme.. Răzbunare, murdărie și calomnie – asta îi așteaptă pe cei care se vor lansa în lupta cu corupția.
Ei încearcă să mă facă „țapul ispășitor”în cazul bancar, în legătură cu „miliardul”. Dar judecaţi singuri. Dacă aș fi fost vinovat, aș coopera cu ancheta? Aș aștepta arestări și persecuții? Nu mi-ar fi fost mai ușor să părăsesc țara, să cheltuiesc în regiunile calde pretinsele fonduri furate?!
Dar sunt aici. Cu voi. În scumpa noastră patrie, Moldova. Eu ştiu că eu nu sunt vinovatul în cazul bancar ci, dimpotrivă, partea vătămată, victima corupției sălbatice și a presiunii unor foşti înalți oficiali. Eu, ca nimeni altul, sunt interesat ca acest caz să fie dus până la capăt, iar făptaşii să fie pedepsiţi.
Nu mă voi opri. Nu ne oprim! Vom asigura ca în Moldova faptele de corupție ale funcționarilor de orice nivel să devină ceva neobișnuit.»

Întâlnirile cu membrii și simpatizanții Partidului “ȘOR”au început săptămâna trecută și au avut loc la Orhei. La aceste întrevederi au participat sute de noi membri de partid din satele raionului Orhei. Potrivit reprezentanților Partidului “ȘOR”, acesta se bucură de o creștere rapidă a membrilor în cadrul raionului Orhei. Numai în această regiune există în momentul de față aproximativ 1000 de membri ai organizații politice conduse de primarul orașului Orhei.

În prezent, Partidul “ȘOR” reprezintă una dintre formațiunile politice care se dezvoltă cel mai rapid. Deja de doi ani echipa lui Ilan Șor deține majoritatea în Consiliul Municipal din Orhei, iar liderul Ilan ȘOR a câștigat detașat alegerile locale, fiind în funcția de Primar al orașului.
Partidul a devenit cunoscut în Orhei și în țară prin proiectele sale de dezvoltare a sectorului social și de infrastructură. Echipa lui Ilan Șor a început să implementeze o serie de proiecte și în alte regiuni ale țării.

In this article

Join the Conversation