Igor Dodon a sesizat din nou Curtea Constituțională

Igor Dodon apelează din nou la Curtea Constituțională. Șeful statului vrea ca Înalta Curte să se expună asupra constituționalității prevederilor legii anti-propagandă rusă. În opinia șefului statului, legea...

Igor Dodon apelează din nou la Curtea Constituțională. Șeful statului vrea ca Înalta Curte să se expună asupra constituționalității prevederilor legii anti-propagandă rusă.

În opinia șefului statului, legea vine în contradicție cu Legea Supremă.

Reiterez poziția mea cu referire la așa-numitа ”lege anti-propagandă”. Consider că ea atentează la principiile democrației și încalcă în mod direct drepturile fundamentale ale omului, garantate de Constituție și Convenția Europeană a Drepturilor Omului și anume: dreptul la libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea de opinie ș.a. Totodată, respectiva lege, contrar Constituției, instituie cenzura, fapt inadmisibil într-un stat de drept. Din aceste considerente am decis să sesizez Curtea Constituțională în privința examinării constituționalității prevederilor legii menționate”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

In this article

Join the Conversation