Funcţionarii publici vor fi informați prin cursuri despre securitate şi apărare

Secretarul General de Stat, s-a întâlnit astăzi, la sediul ministerului Apărării, cu audienţii Cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale, organizat de Academia Militară a...

Secretarul General de Stat, s-a întâlnit astăzi, la sediul ministerului Apărării, cu audienţii Cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale, organizat de Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA), în perioada 14 ianuarie — 19 aprilie curent, transmite Breaking News.

Secretarul General de Stat i-a îndemnat pe cei 21 de reprezentanţi ai confesiunilor religioase din Republica Moldova, Ministerelor Apărării, Afacerilor Interne, Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Finanţelor, Serviciului Pază şi Protecţie de Stat şi societăţii civile, care s-au înscris la cursul respectiv, să se informeze cât mai bine despre sectorul de securitate şi apărare, iar la absolvire, atunci când se vor întoarce în instituţiile pe care le reprezintă, să contribuie la schimbarea percepţiei faţă de tematica apărării, care înseamnă mult mai mult decât compartimentul militar.

Sursa a specificat că programul de studii cuprinde subiecte referitoare la sisteme și doctrine politico-militare, buna guvernare și conducere strategică, securitate naţională şi internaţională, război informaţional, drept internațional umanitar, relaţii civil-militare şi alte teme relevante.

Cursul postuniversitar în domeniul securităţii şi apărării naţionale, cu genericul „Probleme actuale ale securităţii naţionale” se află la a şasea ediţie.

In this article


Join the Conversation