Dosar penal făcut de ruși lui Plahotniuc

Presa din Rusia anunță că liderul coaliției de guvernare de la Chișinău, președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, este cercetat penal la Moscova. Acesta...

Presa din Rusia anunță că liderul coaliției de guvernare de la Chișinău, președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, este cercetat penal la Moscova. Acesta este acuzat inclusiv de ură rasială, politică și ideologică. Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, a declarat pentru timpul.md că este vorba despre noi presiuni și șantaj din partea Kremlinului asupra guvernării de la Chișinău.

”Nu cunoaștem nimic despre intentarea unui dosar penal în Rusia pe numele președintelui PDM, Vlad Plahotniuc. Astfel de informații, cel mai probabil este una din nenumăratele farse care au loc în ultima perioadă și atacuri la adresa președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, atacuri venite inclusiv de la Moscova și care au legătură directă cu activitatea sa politică, atacuri ce au ca scop intimidarea sa. În ultimul an au existat mai multe încercări de a fi inițiate dosare în Federația Rusa la adresa mai multor oficiali ai guvernării, acțiuni pe care Republica Moldova le-a denunțat public. Tratăm astfel de acțiuni strict ca metode de șantaj politic, atât la adresa PDM și a liderului sau, cât și la adresa guvernării”.

Informația că Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal în Rusia au apărut la o zi după plecarea liderului democraților în SUA. Iar astăzi, PDM a anunțat că proiectul de lege care prevede interzicerea propagandei rusești în Moldova va fi votat de Parlament săptămâna aceasta.

Sursa: Politics.MD

In this article

Join the Conversation

1 comment

  1. Adevarul       Răspunde

    Cotleta politica arungata de FSB-ul rus, pentru a stopa R.Moldova de o eventuala apropiere a acesteia de UE si de SUA. Lucru care incearca sa-l faca prin intermediu lui Usatii care este o scula a acestora.