Curtea de Conturi a primit vizita ambasadorului Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Peter Michalko

Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova Veaceslav Untila a avut astăzi, 2 octombrie curent, o întrevedere cu ambasadorul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Peter Michalko....

Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova Veaceslav Untila a avut astăzi, 2 octombrie curent, o întrevedere cu ambasadorul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Peter Michalko. La întrevedere au fost prezenți Tamara Andrușca, vicepreședinte CCRM, Tatiana Cunețchi, membru CCRM, Violeta Balan, șef Secție relații externe și comunicare, și reprezentanți din cadrul Delegației Uniuni Europene: Ekaterina Yakovleva, manager de proiecte.

În cadrul vizitei dl Untila a mulțumit dlui ambasador pentru vizita sa la Curtea de Conturi: ”Sunt onorat de prezența Excelenței Voastre la Curtea de Conturi, apreciem înalt colaborarea noastră pe parcursul ultimilor ani, inclusiv Proiectul Twinning ”Consolidarea și întărirea auditului public extern în Republica Moldova”, implementat în perioada 2014-2016. Activitățile desfășurate pe parcursul implementării proiectului au oferit posibilitatea de a obține rezultate scontate ale Curții de Conturi, în conformitate cu standardele acceptate pe plan internațional și cu cele mai bune practici de audit extern ale Uniunii Europene.”

În cadrul discuției au fost abordate tematici cu privire la necesitatea cooperării cu Parlamentul RM în vederea consolidării unei comunicări eficiente, privind succesele înregistrate de instituția supremă de audit în contextul efectuării auditului public extern, inclusiv al fondurilor europene, oferite Republicii Moldova în cadrul proiectelor externe și despre independența Curții de Conturi la nivel constituțional.

Șeful delegației UE în Republica Moldova Peter Michalko a ținut, la rândul său, să mulțumească pentru această invitație și să asigure conducerea CCRM în susținerea și sprijinul instituției în auditul public extern, și în continuare. ”Domeniul de audit public extern este extrem de important pentru instituțiile europene. Vom acorda tot sprijinul pentru impulsionarea dezvoltării Republicii Moldova și consolidarea Curții de Conturi a Republicii Moldova”, a menționat dl ambasador.

In this article

Join the Conversation