Chișinăul acuzat de Rusofobie, de către Moscova

Adoptarea legii ce restricţionează emisiunile politico-analitice transmise de posturile ruse de televiziune în Republica Moldova discriminează mass-media din Federația Rusă. Declarația aparține purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de...

Adoptarea legii ce restricţionează emisiunile politico-analitice transmise de posturile ruse de televiziune în Republica Moldova discriminează mass-media din Federația Rusă. Declarația aparține purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care atenționează Chișinăul că vor urma concesințe.

„Suntem nevoiţi să constatăm că este un act de discriminare a mass-media ruse. Această acțiune are un caracter consecvent în provocările antiruseşti a majorităţii parlamentare de la Chişinău. Ne rezervăm dreptul pentru contramăsuri”, a declarat Maria Zaharova pentru agenţia de presă TASS. 

Amintim că legea ce interzice propaganda străină în Republica Moldova, prin restricţionarea emisiunilor politico-analitice transmise de posturile ruse de televiziune, a fost promulgată de președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a fost împuternicit în acest sens de către Curtea Constituțională, după ce Igor Dodon a respins documentul.

In this article

Join the Conversation