ANSA a ridicat restricțiile aplicate în satul Mereni, după 60 de zile de carantină

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a ridicat restricțiile aplicate în satul Mereni, Anenii Noi, după 60 de zile de carantină dictată de focarul de pestă porcină...

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a ridicat restricțiile aplicate în satul Mereni, Anenii Noi, după 60 de zile de carantină dictată de focarul de pestă porcină africană confirmat la 8 iunie, informeaza BreakingNews.

Potrivit ANSA, în acest moment focare active de pestă porcină mai sunt în localitățile Giurgiulești, Cahul, Vulcănești și Comrat. În cazul focarului înregistrat la începutul lunii iunie în satul Mereni, Anenii Noi, 22 de porci dintr-o gospodărie individuală au fost afectați de virus.

Pesta africană nu este periculoasă pentru om, dar se răspândește repede în rândul animalelor și provoacă mari pagube materiale agriculturii. Dacă se confirmă virusul, animalele sunt nimicite, iar spațiile în care au fost ținuți porcii, perimetrul alăturat și ustensilele din gospodărie sunt dezinfectate.

In this article

Join the Conversation