Andrian Candu : Nu dați vina pe intervenția politicului în media, cerând intervenția politicului

Scopul nostru este să creăm condiții egale de dezvoltare pentru toată presa, a declarat Andrian Candu, președintele Palamentului la Forumul mass-media. ”Nu ne implicați pe noi, politicul, în...

Scopul nostru este să creăm condiții egale de dezvoltare pentru toată presa, a declarat Andrian Candu, președintele Palamentului la Forumul mass-media.

”Nu ne implicați pe noi, politicul, în discuții despre politica editorială a unor media. Trăim în secolul 21 într-o economie de piață. Nu dați vina pe intervenția politicului în media, cerând intervenția politicului”, a menționat Andrian Candu.

În calitate de președinte de Parlament, Andrian Candu a creat Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media ca să asigure o bază legală bună. Grupul, creat în iunie curent, reunește jurnaliști, experți din societatea civilă, reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare. Această platformă urmează să prezinte în Parlament un pachet de norme legislative pentru reglementarea, conform normelor europene, a pieței media din Republica Moldova. ”Nu ne implicăm în activitatea grupului de lucru. Organizăm ședințe numai ca să vedem care este statutul proiectelor elaborate, alte intervenții nu avem”, a subliniat președintele Parlamentului.

Andrian Candu a acordat diplome ale Parlamentului de gradul 1 pentru:

Valentina Ursu pentru radiografia Moldovei La sfârșit de săptămână cu Europa Liberă;

Constantin Grigoriță pentru curaj și promovarea libertății de exprimare;

Anatolie Golea pentru promovarea incluziunii în societate printr-o emisiune în limba minorităților;

Sorina Obreja pentru promovarea responsabilității sociale prin campaniile realizate;

Cristi Dorombach pentru jurnalism inovativ.

In this article

Join the Conversation

2 comments

  1. Teodor       Răspunde

    Vad ca spicherul premiaza si jurnalistii platiti de Filat, din miliard. Din cite cunosc, Obreja si Ursa din acesti bani traiesc.

  2. mihail       Răspunde

    Numai nu presa ca Jurnal TV si restul care sunt finantati de fugarii in lumea mare si vin cu o propaganda murdara!