Andrian Candu a adus scuze României pentru declarațiile tăioase ale președintelui Dodon

Președintele Parlamentului Andrian Candu a adus scuze României pentru declarațiile tăioase ale președintelui Igor Dodon din ultima perioadă. Declarația a fost făcută astăzi după întrevederea trilaterală a...

Președintele Parlamentului Andrian Candu a adus scuze României pentru declarațiile tăioase ale președintelui Igor Dodon din ultima perioadă. Declarația a fost făcută astăzi după întrevederea trilaterală a președintelui Parlamentului Republicii Moldova, președintelui Camerei Deputaților și Președintelui Senatului.
”Un președinte care se confruntă cu lipsa competențelor, compensează cu declarații tăioase. Reformele și integrarea europeană rămân prioritatea noastră, iar România – partenerul numărul unu al Republicii Moldova și avocatul nostru în procesul de integrare europeană”, a spus Andrian Candu.

La întrevederea cu Nicolae-Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, Andrian Candu a subliniat determinarea autorităților de a implementa în continuare prevederile Acordului de Asociere și de a continua parcursul european prin promovarea reformelor în beneficiul oamenilor.

Oficialii români au comunicat deschiderea României pentru susținerea Republicii Moldova în efortul de apropiere de standardele europene, în particular în domeniul socio-cultural, de securitate energetică, infrastructură și cel agricol.

Părțile au decis să intensifice cooperarea pe dimensiunea parlamentară, inclusiv prin intenția anunțată de a organiza o ședință comună a celor două Parlamente.

Președintele Parlamentului efectuează o vizită de lucru în România, unde astăzi a participat la summitul Aspen Energy, care este organizat anual de către Institutul Aspen România.

In this article

Join the Conversation

2 comments

  1. Andrei       Răspunde

    Vorba ceea, vaca face și calul trage. Asa si la noi, un presedinte ipocrit in urma caruia trebuie doar de rânit rahatul…

  2. Efim       Răspunde

    Pentru toate problemele create acum de Dodon trebuie sa-i spunem un mare multumesc Maiei, lui Usatii si lui Nastase. Multumita lor acum il avem pe Dodon in fruntea statului. Daca ei nu protestau atunci acum era sa avem un presedinte pro-european ales in Parlament.