Amendă de 1 miliard de euro

Furnizorul de cipuri smartphone din SUA, Qualcomm, a declarat că va contesta amenda de 997 de milioane de euro înaintată miercuri de Comisia Europeană pentru încălcarea normelor...

Furnizorul de cipuri smartphone din SUA, Qualcomm, a declarat că va contesta amenda de 997 de milioane de euro înaintată miercuri de Comisia Europeană pentru încălcarea normelor UE privind concurența printr-o înțelegere de caretl cu Apple.

Qualcomm a abuzat de poziția sa dominantă pe piață plătind miliarde de dolari firmei Apple din 2011, pentru ca gigantul IT să utilizeze exclusiv chipset-urilor Qualcomm în smartphone-urile și tabletele sale, a spus comisia.

Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurență, a declarat că tranzacția a împiedicat Apple să cumpere de la alți furnizori chipset-uri.

„Asta înseamnă că niciun concurent nu a putut concura cu Qualcomm pe această piaţă, indiferent de cât de bune erau produsele sale”, a spus Vestager.

„Comportamentul Qualcomm a privat consumatorii și alte companii de mai multe opțiuni și inovații – și asta într-un sector cu o mare cerere și potențial pentru tehnologii inovatoare”.

Qualcomm este cel mai mare furnizor de chipset-uri de bandă de bază din lume, care sunt utilizate pentru transmiterea de voce și date în smartphone-uri şi alte dispozitive mobile.

In this article

Join the Conversation