A fost reținut șeful Agenției Internaționale a Transporturilor Auto

Şeful Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto din Moldova, Grigore BERNAVSCHI, a fost reţinut în această dimineaţă de Procuratura municipiului Chişinău, în cooperare cu Direcția Operațiuni Speciale (DOS)....

Şeful Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto din Moldova, Grigore BERNAVSCHI, a fost reţinut în această dimineaţă de Procuratura municipiului Chişinău, în cooperare cu Direcția Operațiuni Speciale (DOS). Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de procurorul capitalei, Ștefan Șaptefraț. Reținerea a avut loc într-un dosar pornit pe abuz în serviciu. Sursele Deschide.MD spun că au loc 15 percheziții la domiciliul, biroul lui Bernavschi precum și la mai mulți agenți economici.

Amintim că, recent în cadrul unei conferințe de presă organizată de avocatul și membrii asociației AITA, Grigori Bernavschi ar fi fost acuzat că ar fi folosit metode barbare pentru a-l scoate pe actualul președinte AITA, ales prin votul majoritar la adunarea generală a asociației, din incinta instituției.

40 din cei 51 de consilieri ai Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto din Moldova, care au votat pentru demiterea lui Grigore Bernavschi, spuneau că au depus o plângere la Procurata Generală pentru soluționarea problemei.

Grigore Bernavschia respins toate acuzațiile. Mai mult decât atât, acesta declara că adunarea generală a membrilor consiliului în care a fost votată realegerea președintelui a fost falsificată, iar acest lucru a fost demonstrat de el prin instanța de judecată.

In this article

Join the Conversation