23 de copii dintr-o tabără de odihnă au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

23 de copii din tabăra de odihnă „Dumbrava”, amplasată în satul Talmaza, au ajuns în secția de boli infecțioase, cu simptome de infecție alimentară acută. 12 copii...

23 de copii din tabăra de odihnă „Dumbrava”, amplasată în satul Talmaza, au ajuns în secția de boli infecțioase, cu simptome de infecție alimentară acută. 12 copii sunt trataţi ambulator, iar 15 fiind spitalizaţi.

Conform informaţiilor parvenite astăzi dimineaţă, la ora 8.00, starea copiilor era satisfăcătoare, ei urmând a fi externaţi.

Cazul a avut loc pe 4 august, iar imediat după aceasta a fost creat grup de lucru care s-a deplasat la faţa locului.

În urma investigaţiilor întreprinse s-a constatat că prepararea produselor alimentare se face de către SRL „Prăjitura magică” – selectată în urma unei licitaţii.

ANSA precizează că tot personalul implicat la prepararea bucatelor are studii în domeniu, toţi au trecut controlul medical. Produsele alimentare sunt însoţite de acte ce confirmă proveniență şi calitatea lor, cu respectarea condiţiilor termice de păstrare.

Blocul alimentar al taberei este renovat şi se află în stare bună. Produse alimentare se păstrează în depozit cu secţii pentru categorii de produse diverse (depozit pentru legume, produse lactate, produse din carne, pentru fructe ş.a.).

De asemenea, în blocul alimentar este respectat fluxul tehnologic, asigurat cu secţii pentru produse din carne, lapte, legume, secţia fierbinte, spălătoria. Încălcări de ordin sanitar şi tehnologic nu au fost depistate.

Deşi nu au fost depistate abateri, inspectorii au prelevat probe de produse alimentare din care au fost preparate bucate şi probe de sanitaţie. Toate probele au fost transportate în IP CRDV Chişinău pentru investigaţii necesare.

In this article

Join the Conversation